Hai Follower !

Pages

Sunday, 16 December 2012

Sepagi di tadika kemas ......






bismillahhirrahmanirrahim ....



kejadian sadis ini berlaku semasa aku berumur 6 tahun setengah , ianya melibatkan ramai watak-watak sampingan tetapi disini aku cuma mahu menekankan watak utamanya iaitu aku dan satu-satunya kakak ku . fuhh . *dup dap dup dap* . seperti yang sedia maklum , (kalau dah maklum la) akak aku tua  senior 15 tahun dari aku .





6 + 15 = 21 tahun .





yeah , umor beliau adalah 21 tahun . mase tuh kalau tak silap beliau dah sambung belajar kat unibersiti . ngeh3 ~ unibersiti tau , bukan universiti . beliau pandaiiii .... doktor haiwan dah skunk . eh eh , lari topik . *eh angah , kek dulgeon secret recipe satu bijik !*





kejadian ni berlaku mase tuh beliau tgah cuti , tatau la cuti ape , yang penting time tuh beliau ade kat rumah mak . aku yang bersekolah tadika  mase kejadian tragis ini berlangsung tgah menikmati tidur . tiba tiba aku dikejutkan dgn suara akak ku .




baju aku tak macam ni . eh , nape cantik baju dorang ? ini  TIDAK ADIL ! 




angah : dek , bangun ... dah kol 7 ni , mandi cepat . 



adek comel : arghhh . (sore normal budak yang cute bangun tido ~ ce bayangkan) .





aku gerak malas malas . mate tutop ag time ni , akak aku pimpin tangan aku menuju bilik air . fuhh . seb bek akak aku pimpin time ni , kalau takk aku mandi kat umah cik timah agknye . (jiran sebelah) *nampak pembohongannye ?*




aku pun dimandikan oleh akak aku . brrrr ... brrr ... sejukkk weyhhh .... tulang tak kuat ag mase ni wa cakap lu ... bab tuh aku liat banyak sikit nak mandi , aku takut tulang aku reput jee . bukan aku takut ngn air tuh ... betul ... tak tipu ... :(




siap je mandi , mula lah perbualan yang meng'lead'kan ke klimaks kisah tragik ini .




angah : adek nak pakai baju ape ?



adek comel : isshhh , baju biase la ! 



angah : ye la ... baju biase baju ape ? mane akak tau .... 



adek comel : baju tu la ! (tunjuk baju sekolah tadika kotak kotak merah yang mak aku dah gosokkan)



angah : hei , ni pukul 7 malam la ! bukan 7 pagi ! :D



adek comel : ala ... pakai la baju ni ... (tukar arah jari telunjuk kat baju yang akak aku tgah pegang) *kecik kecik da pandai kaber malu wooo ....*




tak payah lah aku nak describekan selanjutnye kan ? sesungguhnye even aku belum mumaiyiz pade ketika itu , aku sudah mengerti ape itu kemaluan malu . =_= . bunguks tol ! mentang mentang maghrib ngn 7 pagi suasana dah dekat dekat same . aiseyh !




pengajaran dari kisah ini adalah , jangan tidur lepas waktu asar ! selain ianya akan mengundang penyakit gila , ianya juga akan mengundang malu yang teramat jika berlakunya peristiwa sebegini ye saudara pembaca .




sekian . wassalam . :D




Thursday, 6 December 2012

maaf abah , adek lupe . :'(


semalam bape ari bulan ? 5 Disember kan ? betul tak 5 Disember ? ye , tak yah tgk kalendar yg kat dinding tuh . mmg betul mmg tarikh tuh semalam ...


Allah .... macamane la aku boleh lupa , setiap tahun aku igt kot . seboleh boleh nak bangun pagi sebab nak ucap selamat hari lahir n  cium abah . *nampak tak liat nak bangun?* @_@ .  tapi dah duduk jauh ni , boleh lupa pulak .


bengong ! sengal ! benda penting pun lupe . aku macam nak ketuk ketuk je kepale aku mase mak aku tepon semalam . haihh . sebelum tuh mak dah tepon tapi aku tgah cari peralatan nak buat projek . aku cakap ngn mak aku suruh tepon mlm . jadi mak aku pun tepon lah malam ....

mak : dek , kau tanak cakap ngn abah ?

aku : ha ? kenape ? *bongok*

mak : kau lupe ke ari ni bape ari bulan  ..

aku : Allahh ........ !

phone dipassing kpade abah .

abah : assalammualaikum ...

aku : waalaikumussalam ... abah ! selamat hari lahir ... (mate dah banjir tapi suare still kaber baik punyaa)

abah : terima kasih yang .....

aku : sori eah bah ... lupe ... lupe sgt sgt ...

abah : tak ape .. hadiah abah mane ? tanak cium abah ?

aku : jauh la bah ... camne nak cium ...

abah : boleh je ....

aku : mmuahhh mmuuahh muuaaahh ! *cium phone* . selamat hari lahir abah ......

sob sob . sumpah nangis ni . (aku tgah update dlm kuliah chemist) haha . mati mati . tak fokus langsung . lantak la . aku SAYANG abah aku ! <3 . anak tak kenang budi tol aku ni kan ? :( .

ape ape pun SELAMAT HARI LAHIR yg ke 61 tahun utk abah tersayang , Encik Abd Rahman bin Mohd Ali... semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki ... semoga sentiasa berada dalam lingkungan manusia yg dirahmati Allah .. :) . adek sayang abah tau ! sayang sgtttt !

bye semua . salammualaikum . :')

Tuesday, 6 November 2012

finish already !






hai ! morning uols . :D





ehemm , rasa macam pelik lak kan sebab di pagi hari selasa yang damai ini aku berjaya meng-uptodate-kan blog aku ni ? korang rase pelik kan ? kan ? tapi aku takk . sebab kalau aku pelik , cane aku nak taip entry ni ? ehh , pening . =..=





sebenarnya , secara rasminya aku telah berjaya menamatkan Peperiksaan Akhir Semester Pertama aku kat matrik ni ! semalam adalah tarikh terakhir aku menduduki peperiksaan pada semester ini dgn menduduki subjek kimia kertas 1 sebagai paper yang terakhir . tepat kol 3 stengah , kertas jawapan OMR aku telah berjaya dikutip . fuhhh . LEGAA .. alaa ... kertas satu je kan ? kot kot dah malas buat je cenggini :





  1. pilih dua jawapan yang korang yakin jawapan sebenor benor nye adalah antara mereka berdua tu . yang lagi dua , CANCELKAN . 
  2. step kedua , buat camni , gune kan mate pensel 2B korang dan halakan ke pilihan jawapan korang tadi tuh . 
  3. Last step , nyanyikan lagu ni . 'one two three one two jaga , polis mati pencuri jaga' . halakan mata pensel tuh dekat antara dua jawapan korang tuh . habis je lagu tuh , perhatikan korang punye mate pensel dekat jawapan yang mane . yeahh ! itulah jawapan yang patut korang pilih ! ;) . SELAMAT MENCUBA .



p/s : kalau korang tak yakin dgn jawapan tuh , buat la lagi sekali , kot kot mate pensel tuh hala kat jawapan yg lagi satu tu ke kan ? ni semua nasib wei , nasib ! -..-




untuk pengetahuan , semalam budak budak Modul Tiga (MT) je yang dah habis exam dulu , sebab MT tak amek subjek fizik , Modul Dua (MD) ngn Modul Satu (MS) ade exam lagi ari ni ... paper last . bebudak akaun pun ade exam paper last ari ni . business . budak akaun akan habis dulu sebab diorang tade 2 kertas , MD ngn MS petang ni akan pegi balik sebab nak jawab paper 1 pulak even pagi ni dorg balik lebih awal dari budak akaun . 




aku ngn sorang roomate aku , ika ? haihh ~ bersantai laa ! :D . rase macam dah nak kmas barang untuk balik cuti sem sabtu ni je . sabtu ? ye ..... kitorang ade MUET reading ngn listening . =..= . sabo ... sabo ...




pagi tadi , mase roommate , eevon (MS) ngn umi (akaun) nak pi exam , aku cume memandang sayu je la kan .... cume kata kata sarkastik je yang mampu aku berikan :



aku : weyh , pakai baju kurung ? korang nak gi mane ni ? 




aku also : weii ... lek laa ... kan ke dah habis exam ? korang tak habis lagi ke ? 




aku lagiii : gud luck weyh , haihh . orang dah habis exam ade jugak yang nak gi exam lagi . k ah , gudnite . *tarik selimut*



eevon ngn umi : grrrr .... -..-

(dorang dah tak mampu cakap lebih lebih , sebab dari semalam kata kata sarkastik ni tak renti keluar dari mulut comel aku ni) . hemo hemo hemo ~



yang penting , now . aku nak balik ! tiket dah beli , tapi gune duit syahirah dulu , sebab semalam excited nak paper last , lupe nak bawak duit . teehheeee ~ tapi aku rase ira mesti tak berkira sgt ngn aku , ala , lime belas hinggit je , ape ade hal , *kan ira kan ?* @_@




aku dah buat ape yang aku tau kat dalam exam ari tuh , dalam keempat empat subjek tuh . korang cume boleh tanye khabar subjek ..... err ... subjek ............. weyh , korang sihat ? hee ~ 




dalam mase dua minggu ni , aku akan pastikan aku manfaat kan dgn sebaik baik nye . tgk wayang , main bowling , shopping .  buat solat sunat , pegi tazkirah , ziarah kawan kawan . :) . haihh ~



sesiapa yang nak masuk minang tuh , sila lah berbuat demikian dalam mase dua minggu ni , terhad tau ! request mase sem 2 tak akan dilayan . (lepas sem 2 tak ape) . ngee ~ *_*



dah . nak tgk eevon main the sims 3 . balik balik je dy ni terus ngadap lappy . huh . jeles nengok aku le tuh . :p . 



bye . assalammualaikum . >< .



p/s : adek adek yang nak amek spm tuh . tak yah buat bebetol sgt . kang dah masuk matrik , mesti dorang ckap cenggini , 'yang dapat stret A mase spm tuh tak tentu lagi success kat matrik' gitu le gaye cakapnye , jadik , buat main main je la eah ? :D












Thursday, 18 October 2012

tanpa keluarga aku bukan sesiape ....






hai semua , nak cerita realiti kehidupan sikit boleh ? sebenarnya dah lama dah benda ni jadi , daripada minggu lepas lagi . ops ... sebenarnye , daripada aku dapat tahu tarikh kawen abang aku lagi benda ni aku dah jangkakan .




daripada bulan 8 lagi aku dah tahu yang abang aku akan melangsungkan perkahwinan bulan ni , aku dah tahu beliau akan bernikah dan berkahwin masa aku study week . Dan aku dah cakap dgn family aku , yang aku tak dpat balik masa tuh ... biasa la , matrik . nak balik bermalam pun susah kan ? hmmm . :( . alasan untuk balik bermalam mesti kuat , kukuh . baru boleh . Kalau nak balik sebab abang kawen , kena ada kad jemputan . Kalau kluarga telefon , dorang tak kan caye punye ....Jadi bermula lah cabaran aku ......





pukul 4 stengah , 13/10 . minggu lepas . dah lah sedih sebab kalah pertandingan boria , tambah pulak lagi sedih sebab kena marah . abang aku yang no 4 telefon , punye la aku suke , sebab semalam nya isteri beliau baru selamat melahirkan . aku pun dgn bersungguh sungguh ucap tahniah sbb dapat baby baru . alih-alih , dgn nada marah , tanye aku , ape masalah aku tak nak balik masa acik aku kawen ? belum sempat aku nak terangkan situasi sebetulnya , beliau dah potong cakap aku . Tuduh aku tak nak balik semate mate nak keluar outing . Lebihkan kawan kawan dari keluarga .




Ya ALLAH . sakitnye hati masa tuh ALLAH je yang tahu . aku kat sini nak makan pun atur mase baikkk punye , beliau lagi nak tuduh aku keluar outing dkt tgkak yang ade kain pasang je ni ?? aku punye la save nak belanje kat sini , kalau mak abah datang je baru aku ajak kluar nak beli barang ape yang kurang . punye la suke mak datang ! nak harap aku kuar suka suka ? memang takkan la . sumpah , hati aku sakit sangat mase tuh . air mata dah melimpah toksah cakap la . Last last , beliau cakap , tak kisah ape pun , aku mesti balik jugak mase acik aku kawen . pastuh terus letak tepon . fuhh . :(




lepas tuh , aku beritahu slow slow kat mak aku apa sebenarnya yang aku buat kat matrik ni , biarlah , aku kan adek , even aku tak salah pun , aku still kena hormat abang abang aku . aku tahu , dorang tuh la wali aku kalau abah dah takde nanti . aku tahu . :'(  . aku bukan tak pernah pi HEP tuh nak tanye kalau abang nak kawen macam mane prosedur balik bermalam nye , aku dah pegi , tapi masa aku gap tuh la HEP tuh macam tak ade function . time tuh la org takde . time tuh la pekerja nye nak pegi makan .



masa sangat suntuk kat sini , aku bukan budak PDT yang ade mase banyak untuk bersuka ria kat sini , balik bilik pukul 12 . petang dah tak ade kelas . aku budak PST . tak de masa , balik kelas pukul 5 . gap satu hari 1 jam je , maksimum 2 jam . tuh pun dah bersyukur yang amat . balik pukul 5 , tentu tentu HEP dah tutup . bila aku nak pegi lagi ? bila ? abang dok mara ni ... . aku nak jawab ape ? macam aku yang tak berusaha kan ?




hari tuh lepas speaking test MUET , aku tepon mak aku . tanye betul betul pasal benda ni , mak aku cakap abang aku tuh , beriye iye nak amek aku . aku cakap , aku kena ade kad jemputan . Majlis ni pulak kat sebelah perempuan , payah pulak nak susahkan diorang untuk hantar kad jemputan pulak ... nak hantar ke tempat aku lagi . kalau abang aku datang je main amek tanpe kbenaran , bawak je la balik pak guard tuh .... nak sangat kan ? jadi , mak aku cakap , aku tak payah balik . abang aku cakap , cuba bayangkan kalau aku kawen nanti , adek beradek tak balik . ape perasaan aku ? ya ALLAH ... boleh ke disamakan mereka yang dah ade kerjaya tuh dgn aku yang duduk matrik ni ? dah macam penjara dah ni . boleh samakan ? aku ? nangis lagi la  ........




hari ni , akak aku pulak yang text aku tanye if beliau tepon HEP boleh tak ? aku dah tak tahu nak cakap ape , kang mara lagi . memang semua pikir salah aku pun sbb tak mintak kebenaran HEP . memang semua akan pikir macam tuh kan ? tak pe , hak masing masing . memang aku ni dilahirkan tak ade perasaan pun . tak gitu ?



nak dijadikan cerita , akak aku pun tepon la HEP . mintak kebenaran untuk bawak aku balik . akak aku mintak kebenaran ngn ustaz awang . Ustaz ni jarang sikit orang berurusan ngn beliau , biasenye dgn encik nizam . sup sap sup sap . ustaz awang suruh aku jumpe beliau , cehh . ayat macam senang je kan nak balik bermalam ? sekali aku jumpe beliau . dgn dtemani Jannah *aku sayang Jannah ni* :') . beliau basuh aku baikk punya ! siap cakap :


"U mana yang nak terima awak dgn result 2 point something je dgn matematik dpat C . kalau dapat 4 flat , tak pe jugak awak nak balik . lagi pun , kat rumah perempuan , bukan kat rumah awak . datang rumah orang ni , makan makan , lepas tuh balik . kat situ awak dah membazir dua hari tau . kalau setakat nak makan makan , kat sini pun boleh . alaa ~ keja kawen , biase la , ayam masak merah , daging , kalau nasib baik , jumpe beriyani . beriyani pun tah ape rase . awak pikir la yang mane baik . yang nak PSPM ni , awak tau . bukan akak awak yang tepon saye tadi tuh . awak pikir lah dulu . kalau nak balik jugak , saya tak halang ,"



memula aku masih boleh senyum ... lepas tuh makin tawar ...... makin tawar ....... terus hilang senyuman aku tadi .



aku nak cakap macam ni , tapi yang keluar cuma air mata je :




'ustaz , kalau la ustaz tahu , yang saye nak balik ni bukan sebab saye mengade ngade nak balik , saye tahu saye tak pandai . saye tahu saye kena belajar beratus kali ganda dari orang lain . saye tahu ustaz , tapi ... abang abang saye boleh marah dekat saye , boleh jadi bermasam muka dgn saye sebab perkara ni , jadi , untuk ape saya duduk sini , belajar dalam dua hari yang mungkin saye rugi tuh , tapi pada masa yang sama , abang abang dan akak saye tak senang hati , tak restui saye ? berkat ke ustaz ? ustaz kan orang pandai ... ustaz boleh pikir lebih dalam dari saye . :) . pelajaran itu penting , tapi tanpa kluarga saye , saye tak dapat kenal pun belajar tuh macam mane . :')'





lepas aku kena sound dgn ustaz awang tuh , aku terus gerak balik . aku nekad , aku tak nak kena basuh lagi . tapi , Jannah pujuk . Jannah cakap , ustaz tuh tak tau ape masalah aku sebenarnye , ustaz tuh tak tahu aku ni balik sebab ape , ustaz tuh pikir aku yang menggatal nak balik . bukan sebab adek beradek aku yang hanya aku fhm mereka macamane tuh yang suruh balik ......  dgr cakap Jannah , aku pegi balik . aku terus isi borang balik bermalam , pastuh masuk balik bilik ustaz awang .



aku : ustaz , saye kene balik jugak . *tarik nafas*


ustaz : ok , nak buat macamane , yela , kalau awak gagal , awak boleh tolong kan ? *sambil tgk muke jannah*


jannah : saye tolong ape yang mampu ustaz .


aku : *terus nangis* (tak tahu nak cakap ape dah mase ni , penat sangat nak defend diri banyak kali)


jannah : ustaz , sebenarnye , bukan dia yang nak balik , dia balik sebab adek beradek dia suruh balik . bukan sebab dia yang nak balik . dia pun dah serba salah dah antara belajar atau keluarga .


ustaz : family kalau dah marah sebab ni nak wat macamane kan , lau family dah marah , study pun tak boleh . *smbil tandatangan borang balik bermalam*



kitorang cakap terima kasih , terus blah . aku tak tahu beliau lembut hati sebab aku nangis atau jannah terangkan perkara yang sebenar , yang penting . aku balik . if aku dah balik pun abang aku still nak cari kesalahan aku pun , aku dah tak tahu nak cakap ape . terpulang la . sumpah aku dah penat .




maaf entry kali ni tak ade lawak lawak dan panjang . ini lah yang jadik kat aku . jangan pikir orang yang gila gila macam aku ni tak ade masalah . mungkin aku punye masalah ni lagi berat dari orang yang mengaku dia ada masalah . err , paham tak ? :) . terima kasih pada kawan kawan aku yang sentiasa ade dgn aku , especially JANNAH , SYAHIRAH , MIZA , NAD and NANI . EEVON tersayang pun same ! . dorang lah tak jemu tgk aku ni nangis  . hee ~ :')



dan yang penting , even macamane annoying pun abang abang aku , akak aku , aku tetap SAYANG dorang . sumpah demi ALLAH .


mak abah , esok adek balik . :)


anak anak sedare , esok kite jumpa eah ? mokcu rindu ! :')


abang abang n akak , esok adek balik . tak yah nak mara mara ag eah ? penat ni . :')


ustaz awang , terima kasih . :')



doakan semuanye berjalan dgn lancar , doakan aku selamat pergi dan balik . doakan majlis abang berjalan dgn lancar . AMIIINNNN ~



assalammualaikum .

















Tuesday, 9 October 2012

Terdesak sgt ke kau ni ?

Selamat pagi malaysia ! *mood patriotik* ngeh3 ~

Sebenarnye .. Hati ni geram sgt , pasal sorang budak lelaki ni , hubungan dgn org lain lak terjejas .

Nak bagi pesan sikit , lelaki yg kat luar sane tuh ... Kalau ye pun tade gf , tolong jgn terdesak sgt utk jadikan someone as ur gf .

Lpas tuh , bila gurl tuh tanak , jgn nk kate family gurl tuh bukan bukan . Please ! . Jage perasaan org keyh ?

Yang paling malu sekali , bila dah kutuk kutuk , tak sampai satu hari kau dah text pmpuan tuh balik . Apekah ? Lelaki jenis ape ni ? :/ . Please ! Stay away bout 400 km from me .





Utk awak : bukan awak yg maksudkan . :') . Budak lelaki ni org lain .

Sunday, 7 October 2012

aku terkejut ! :(






selamat pukul 2.34 pagi semua ! -.- *mata kuyu*



sebelum korang tanye meh aku bagitau dulu , aku ni tak tdo lagi disebabkan oleh omwork yang melambak melebihi ketinggian gunung ledang yang berdekatan dengan kolej aku ni . ececeh , ayat hiperbola . nampak tak permainannye kat situ ?



aku terkejut , bukan sebab aku tgk kat cermin wajah aku seiras dgn irma hasmie , itu tak payah terkejut pun aku dah tau , ramai dah yang cakap . lalala ~ *lari lari bahagia* . Akan tetapi !!! *guruh dan petir*



ade lelaki menceroboh masuk bilik aku ! ye , bilik E2.32 , pada hari Rabu bersamaan pukul 2 stgah petang , roommate, ika ngn umi dah pi kelas , eevon lak chickenpop tak baik lagi , beliau tgh senang lenang bergoyang kaki di rumah barangkali sewaktu kejadian mengerikan ini berlangsung . :D . aku pulak tgh berguling persis bayi yang comel sedang tidur kerana kelas akan bermula pada jam 3 petang . tgah tidur tidur ayam je mase ni . jakgi , pintu bilik aku terbukak , (pintu bilik memang rosak , but kami dah buat report) . aku yang tgah mamai mamai dgn muke comel tuh disapa oleh 2 orang lelaki . (abg abg yang betulkan pintu) . haihh ~



aku tgk kain aku memang dah tersingkap paras lutut . mak aihh ! berdesuuupppp aku bangun , betulkan kain and automatically capai tuala tutup kepale . pi lantak la diorang dah nampak rambut aku ! yang penting , aku masih perlu tutup ! muke aku memang toksah cite , maluuuuuu ! aku perasan diorang dah tersengih sengih . YA ALLAH , buatnye jadik ape ape kat aku mase tuh weyh ...buatnye aku tak bangun ? tak ke dorang kejutkan aku ? Astaghfirullahalazim .... jauhkan laa ~



sumpah aku malu , macam nak menangis aku . lepas tuh , aku terus siap siap pakai tudung tok pi kuliah , aku tak tgk pun muke diorangg , lantakk ! takde adab ! melayu macam ni ? puihhh ! tak reti ketuk pintu.
 dah siap dorang punye keje , sorang cakap lain kali jgn tutup pintu kuat kuat , aku ? emmmmm kan aje .



sampai kuliah , gigil aku tak habis lagi .... ya ALLAH , terima kasih selamat kan aku dari sesuatu yang buruk . macam macam boleyh jadik tapi kalau ALLAH nak lindungkan kita , insha ALLAH . :') . yakinlah pada NYA .



thanks kawan , coz tenangkan aku . :) . dorang suruh aku report HEP , tapi aku takut HEP cakap cam ni , "dorang ade sentuh awak ke ? tak ade kan ?" . orang kite , selagi tak jadi , tak pernah nak mencegah . lebih senang nak merawat dan mengubat sedangkan benda tu kita boleyh elakkan . :( . kan ?



dah dah , pi tdo ! esok ahad , jangan subuh kol 11 pagi pulakk ! :DD . *aikk , igtkan diri sendiri ke ?* . haha ! tenks bace keyh , :*

Saturday, 29 September 2012

tak tau .





Hai ! Assalammualaikum . :)



aku ....... aku ........ ttbe pulak meroyan nak masukkan gambar kat blog ni kan . jadi , nikmatilah selagi belum terlewat . Cewaahhh ! :D



ceritera nya cenggini , kami memang tak boleyh tgk org pegang kamera , lagi lagi kamera memahal yang mane secara automatik kami akan bertambah plus plus comel dan cun . dan secara tidak langsung lah kami akan memosingkan badan kami . haihhh ~ habit dah jadiknye , tak leyh nak ubahh . :(



aku dah try untuk tidak melakukan aksi comel , dah cuba sedaya upaya , still comel gak . :( . acaneeee ..... well !



inilah hasilnya setelah bertungkus lumus :

kejadian penggambaran dua makhluk ini adalah semasa sambutan 
hari raya di KMJ . :D -with nani-



dgn tuan punye f0n yang digunakan tok mengambil gambar saye 
credit to : nad panda  :)




dan ini ini ini , adalah geng aku . for sure termasuk nad , si tukang amek gambar .
err , alahai kepale sape yg ober tuh nyahh ! = = '




ini sudah pada hari dan waktu yang berbeda . 
ketika ini , kami sedang gian nak melepaskan napsu ke ats kamera tuh .
memang hajat nak rembatt kamera tuh sampai kamera tuh mengah . 
*isyhhh ! ape seyh ... ?*
-nad panda & cutely me-






mereka bertiga ini tiga yang berangkai rangkai . bukan serangkai lagi .
just , again . yg purple tuh sumpah comel . nak number ! :$




lalalala ~ *lari lari gumbira*



upsss ! tengurat lecturer kimia lakk . :DD






heiii ! gambar curikk ! :p


k , say cheeessseeee ! :))





bagi sesape yg on the way nak request jadik pakwe aku tuh , sila lah amek tahu yang aku ni suke jadik model tak berbayar . lalalala ~ alangkah bagusnye , jika yg merequestkan diri tuh ade kamera cam kat atas tuh . weee ~~

Thursday, 9 August 2012

GHaYe ! GHAyE !




Berlalu lah sudah ramadan sebulan berpuasaaaa ........ lalala *lari lari gembira*



eh . bel0m ghaye lagi eah ? ngahaha ! s0ri s0ri , almaklum lah , saye ni baru lepas Ujian Pertengahan Semester . jadi , kebi0lan semasa menjawab segala persoalan itu masih menari nari di pikiran . Mak aii , ayat .. harhar .



setelah ari yang ke 21 kite puase , aku dgn ini mahu merasmikan pembukaan bulan puase di halaman bl0g aku yang dah sedia berhabuk dan bersarang leb0h leb0h (labah - labah) ni . ahaks ! selamat berpuase semuaaa !!! ^_^



0k , dah ucap selamat berpuasa , s0 , aku nak ucap selamat ..... HARI RAYA ! b0leh la , eah ? b0leh kan ? aku takut bila dah sampai di kampung halaman yang terchenta nanti , line maxis ini tidak membenarkan aku untuk mengupdate bl0g sepantas yang b0leyh . dgn tangan kanan ngn cetak kuih , tangan kiri pegang pintu aben . (oven) . fuhh . memang seb0kk la kan .? -,-




and please , jangan terlalu merindui aku . nanti abes seluruh bulu mate aku ni , asek ade yang rindu jee . HAHA , and als0 kepade roommate tersayang *sayang ke? :p* kite jumpe lagi dua minggu eah sayang , kepade eev0n , x ade duit raye untuk kamu . kamu x pose ! hakhak .




pasal pakcik UPS tuh ... -.- . malas nak cite , matematik ? tah cikgu yang buat s0klan tuh reti ke tidak nak buat balik s0alan yang beliau bagi kit0rang tuh . macam terlebih susah pulak . *alasan* . HAHA . tapi perasaan kekesalan tidak dapat membuat dgn sehabis baik itu telah dapat diatasi dgn lagu lagu raye yang dgn jayenye berkumandang di radio . (peehh , ape ayat gua nie ? =..=)




ape ape pun , es0k aku balik kampung , KLUANG ! tggu aku . abg abg hensem yang jual jual kat bazar ramadan dpan kluang parade tuh pun tggu . aku datang s0k . lalalaa ~  mane tau k0rang tergugat dgn keayuan aku yang ala ala irma hasmie ni . ehem ! ya ALLAH . astaghfirullah . haha



jom renung jap gambar gambar yg baru ni . *_*

 irma hasmie main ujan . =) aww ~




 7 dara pingitan kat tepi masjid . =..=





 p0sing kne lebih . hewhew . terserlah kec0melan di situ , ye , nampak sangat.




maybe nani muak sangat tgk muke orang yang amek gambar ni sampai nk termuntah . gua pulak tgah buat muke >,<



konklusinye di sini , agak agak lepas muslim tgk gambar aku , beliau nak x masuk minang aku ? wee ~ 

Saturday, 30 June 2012

sebULan dAh ?




Assalammualaikum salam sejahtera kpada anda semua m0ga bahagia .... *lari lari bahagia*



m0od di pagi ari sabtu ni agak kesengalan sikit laa ye , ehem . alhamdulilah , sempat menunaikan s0lat subuh pade pukul 7 pgi tadi . ha ? ape ? yeee , aku tau . memang subuh tu dinamekan subuh paus dah , bukan gajah lagi . haihh . =..=



tapi 0k wat , aku still dpt bukak aku punye mate , lagi pun minggu nieyh x de kuliah ganti .. s0 , b0leyh laa aku melakukan aktiviti renang atas katil aku jakgi . :DD .



sedar x sedar , dah lebih sebulan aku at sini kan ? buat sesiapa at kampung yg sedang merindui aku tuh , bawak bawak la bersabar , kenang jee daku dalam d0a mu , ngehehe .



dalam beberapa minggu aku x ngupdate nie , bnyk benda yg berlaku sebenarnyee . antarenye ade sec0nd intake yg masuk , include laa kemasukkan mmber sekampung aku ngn r0ommate baru aku .




punye la beriye iye , sahabat sahabat aku including aku yg first intake ni nak menyambut member satu sek0lah dulu , siap pesan pesan bgai ... jakgi x cmpai berape minggu dah nak blahh . nak berenti dah . aikk ?   untuk pengetahuan k0rang , dy nie sec0nd intake yg dpat dua tahun tau . punyee la santai kehidupan kat cn kalau dpat dua tahun . tapi dy punye pen0lakkan tuh .. mak ngaihh ... asek ku0r je air mate . bila tnye ade masalah keh x .. x nak pulak dijawab nye .. last last sekali ckap susah nk bawak .. nk kne kejar sgala bagai . katenye , kit0rang nie ckap senang ah .. x duduk tempat dy ... ape ni beb ? kit0rang always support kau tau x . ape pe je kau nak tau kau b0leyh straight ask us .




0rg yg kat f0rm 6 bersungguh nak kua dari situ , nie kau yg dah dpt matrik b0leyh nak masuk f0rm 6 . even , kau dah tau f0rm 6 cmane .. kau dah penah masuk f0rm 6 n kau kate susah . wat the ? bila kit0rang especially aku ckap kat kau , kau muke dah lain ... k0non aku ni saje ah nak saik0 kau . beb ... pikir ah ape yg aku try nak ckp ... cube terima pendpat kawan kawan . kalau kat cn .. kau x leyh depend kat 0rg lain . everything must u d0 with ur 0wn effort . aku bukan x ikhlas nak t0long kau .. tapi aku pun ade keje yg kne buat . kite masing masing student kan ?




 sudahh nye , aku da malas nak ckap ... dy kua jugakk . mudah mudahan dy leyh ah perf0rm the best kat f0rm 6 , aku always d0akan kawan kawan aku even di0rang kat mane sekalipun . AMINN ...



s0ry guys , tetiba dgn x memasalnyee k0rang tpakse gakk dgr aku nasihat kan 0rg . a.k.a bebel laa tu eak ? ye ke ? errr ...HAHA . lantak ah ...  ukeyh , sec0nd st0ry , aku dpat r0ommate baru mase sec0nd intake tuh ! haha . terisi laa katil k0song at sblah aku tuh ....



first aku tau dy chinese , aku mmg dah pkir .. camne laa kau nak interact ngn dy ... kang kua pelat pelat , dan dan aku pun pelat karang . HAHA . tapi ade satu pengajaran yg aku nak kasik tau dulu , jgn pndg 0rg dari luaran . inilah yg berlaku ari tuh :



Hum Ee Von masuk bilik aku dgn mak dy (mase tuh , aku balik rehat s0 barang barang dy semua dah siap kemas) . aku mule tegur mak dy , cakap cakap punye cakap , aku dah dpt sense s0mething . x ade pelat la h0ii ! dialek penang lak kuar ... hahaha ! org penang keh ? dan dan memang betul . terbaikk ah !



yang aku tak tahan tuh , siap buat kenduri nazar sbbb ee v0n dpt masuk matrik nieyh . GILAAN ! 0rg melayu keh hape ni ? bila aku buat muke blur blur , terus dy cakap ... "Awatt ... kamu x tau kaa kenduri nazar , kamu 0rg melayu kamu x tau ? " . errr . ngahaha !



aku tau sebenarnye kenduri nazar tuh ape .. tapi .. f0r sure tanjat bila chinese buat . upenyee . uncle , ayah ee v0n tuh p0lis at KL nun . memang dah bergaul dgn 0rg melayu .. 0oooo ... patut p0n an . HAHA



memang de best ah , 0tak pun memang same gile ngn aku . tapi ee v0n punye waras ag bnyk ah . haha . pnah aku text dy , ayat mmg buku laa wa ckap lu ... skali dy reply , punye laa kemelayuan , terase skema seyh bila terkena balik . "weyh , lek ah , asal kau bg ayat buku sgt kat aku ? HAHA . bpak ah !" gitu dy ckap ... err ...=='



gamba dy ? psstt .. aku dah try carik n sel0ngkar fb dy .. pyah nk dpat gmbr muke dy laa weyh ... nanti nanti ah ea aku masukkan ... sab0 sab0 ... :p



0k . dats all asenyee ... bubuy semua !! :*



n0tepurple 0h , ade ag satu . baldi ari tuh pecah kat bhagian tgkai dy . haha . seb bek still dpat menampung air . lau x , ape alasan aku x mandi eak ? ngee ~ 

Sunday, 10 June 2012

h0mESiCK Di KMJ ? =..=




Assalammualaikum dan salam sejahtera .... *lagu tema KMJ sedang berkumandang melalui mp3 henf0n ketika entry ini ditaip*



aku sedang berada di Kolej Matrikulasi Johor sekarang ni , nak aku ulang ? rasenye x perlu kan ? uhuk ! aku demam rindu kat rumah @ homesick skrg nieyh ... *ukeyh, itu tipu . lalala ~ 



gilerr sy0k at sini beb ! hahaa . :D . memang x leyh blah mase minggu 0rientasi tuh . dy punye penat ... kusss semangatss ! ==' . nasib baik abang-abang fasilitat0r yang menjage kebajikan aku kami tuh muke b0leh tahan market , jadinye , ku gagahkan jua kaki melangkah walaupun jam baru pukul 5 pagi t0k same same menunaikan s0lat subuh berjemaah di masjid . ngahaha . tapi , i ikhlas ukeyh s0lat tuh . sama sekali bukan kerana paksaan . kuikuikui . >,<



sebenarnye banyak yg aku nak citer .. terutamanye pasal aku salah check in bilik ... bilik tuh terkunci , n aku x dpt fail aku yg turut terkunci same dalam bilik tuh . haha . tapi semua tuh dah selesai ... fail pun dah dpat pade ari yang same jugakk ... dibantu 0leh fasi , yg mane mmpunyai kunci pendua bilik 2.3 , (bilik aku yg sebenar adelah 2.32) punye la excited nak check in bilik kan ? smpai salah salah . pfft .... =..=



ramai dah aku kenal kengkawan , terutama d0rmmate , act , aku ade 3 org dormmate pade awalnye ... tapi ... s0rg dah blah jadik tinggal 2 ... yg blah tuh aku pun x pham ape masalah dy .. hahaa .



meh aku kenalkan d0rmmate aku :






 dis is siti atiqah abdullah . k0rang please jangan terpedaya dengan muke dy yg ala ala suci tuh ye ? please jgn . hahaa . dy same cam aku , anak b0ngsu dan anak jati felda . except dy felda palong timur , n i pulak c0me from felda kahang timur ukeyh . ;D 




dis is umie , aww ~ siyesly like dat name , mcam lagu arab tuh kan ? erkk . hahaa . umie nie 0rgnye tinggi ... ayu .... n amek jurusan akaun , kire dy ngn n0mb0r n0mbor tuh sebati ah . ngahaha ! 






lupe lakk nak ckap .. iqa tuh amek jurusan sains same ngn aku . =..= . nyeb0k jee dy kan  ? syuutt .. jgn gtau dy tau ... ni rahsia kite .. syutt ... ==" .



eh , aku x ciap ag h0mework , ti aku update ag , yeehhaa ! laju betul line at cn .. tiade masalah lagi ... ngahaha ! *ayat belagak sambil mendabik dada* uishh .. bhaye kau ... main dabik dabik dada pulak dy ye . upss .. ngee ~



ukeyh , luv u 0ls . bubuy !



n0tapurple : sedang mencarik m00d t0k study bertemankan lappy di sisi . ewaaahh ... 

Wednesday, 25 April 2012

test JPJ m0tor , kereta dan penempatan matrik ?






Assalammualaikum dan salam sejahtera .




ye , sila jgn betulkan kaca lapt0p atau PC anda kerana anda memang sedang bersame dgn saye , miss Nurul Azzah Masturah binti Abd Rahman , dalam rancangan ..... Semalam Bersama Azza . *semalam ? err ..mcm x kne pulak ye ? 




berbalik kepade tajuk entry di atas , saye dgn rasminya menyatakan , es0k raye . eh eh , salah . haha .





maafkan saye , saye ingin nyatakan di sini , bahawa saye telah lulus test JPJ mot0r semalam bersamaan tarikh 24/5/2012 setelah gagal pade test pertame pade 27 ari bulan 3 yg lepas . RM 100 yg dihulur mak untuk mengambil test kedua ini tidak saye sia siakan same sekali emak . huahua . ;DD




seperti yg sedia maklum 0leh semua , saye juga telah gagal dalam test kereta pade 28 ari bulan 3 kan ? jadi . pade hari ini bersamaan 25/4/2012 . saye telah menebus kegagalan itu  . ngaahahaha ! ;DD , *ketawa sambil cekak pinggang dan mendabik dada . saye tidak membazirkan duit yg dihulurkan sekali lagi 0leh mak yg bernilai RM 180 . pehh . sejukk perut mak aku ngandungkan aku nie ... baik betol ade anak cam nieyh . hehik .





jadik ... dgn rasminya ingin aku katakan :




wei wei ! aku dah LULUS test JPJ ah !




fuhh . puas ati . hem03 ~ untuk mmber aku YANI yg gagal bahagian jalanraya tuh , t0ksah sedih sedih keyh . c0nt0hi aku . aku dah seni0r bab bab ulangan nieyh . kalau x buat 2 kali emang tak b0leh . pantang aku . HAHA . siyes , sian tgk dy , dah ah kne tggu giliran smpai ptg , jakgi kuar simpang dah kne tukar tempat duduk . JPJ meng0ng . * yani , aku dah t0long mara JPJ tuh kat bl0g nieyh . upah ah dupl0h sen . HAHA .




ari nie p0n dah dpat tau sape yg dpt matrik . result ? aku dpat matrik ... kat JOHOR . yeah . JOHOR , jauh kaan ? =..= aku x tau nak pi atau x . s0 , same same kite nantikan UPU lakk . lau UPU offer k0s yg mmpu menjulingkan aku . aku time seadanye . ewah ! ^_^



yg best nye , ramai mmber dpat kat tempat same , yg x best nye , SYAHIRAH , p0n dpat kat situ . haha . syg aku nie mmg x leh pisah ngn aku ... kementerian pelajaran mmg amat memahami kami . hewhew . yehaa ! HAHA . kedua , yang x best , daftar kemasukan 28/5 nie ..........sedangkan fmily day kluarge aku 2 JUN . uwaaaaa !!! :'((




aku bukan nak pi sgt fmily day nieyh , cume aku tak nak siblings aku ngn mak abah ase sunyi tanpe aku yang c0mel nie . ehem ! *sumpah nak pi . =='




ape ape hal , kite tg0k result UPU 7/5 nieyh ... :) untuk kawan kawan yg dpat f0rm 6 aliran sains 0r sastera . tahniah !  :) rezeki 0rg x same . igt tuh !





itu je nak bebel . k bai . HAHA . 





n0tapurple : ng0k punye google , main tukar aku punye dashb0ard jadik buruk . malas nak g0deh , ahh . tamp0r jugak pakcik google nieyh kang . =..=


















Tuesday, 17 April 2012

abah ... adek terharu :')

Assalammualaikum ! hai hai semua .... *gaya cikgu tadika . errkk ... x m0 ah jadik cikgu .... ;p





apa khabar 0rg kampung ... lama sudah x berjumpa , mintak mintak semuanya didalam sihat sejahtera ... lalala ~ *tak ingat lirik dah .. 




s0 ? ape perkembangan terbaru ? atau badan yang semakin kembang ? gulp ! harap nye tidak begitu larhh ye ... HAHA . aku sebenarnye baru menemui sinar untuk menaip entry di kala malam menunjukkan rupanye .. ewaah .. syahdu ! malas w0oo nak menaip entry .. alahai .. tapi disebabkan aku tau bahawe k0rang semua sedang merindui entry entry syahdu dari aku , aku gagahi jua ... maka , INILAH HASILNYA ! *gaye mcm baru lepas mengarang sebuah buku m0tivasi .. punye larhh berjaye !




nak tau kan nape aku punye tajuk entry cenggituh ? alrite ! ikuti perbualan di bawah ..... :) :




ABAH TERSAYANG : kau dari mane dek ? k0l 7 baru balik ?



AKU YANG COMEL : pi umah syahirah tadi ... m0hon 0nline belaja kat MARA ... nak balik ujan pulak ... tuh yg lmbt cket ...



ABAH TERSAYANG : kau m0hon ape jee ? kan ke kau nak jadik d0kter gigi ? *ewaahh ! abah tau my ambiti0n larhh ... 0_o



AKU YANG COMEL : banyak ... farmasi ... perladangan yang x de kene mgena tuh p0n adek amek .... last sekali tadi adek pilih RADI0LOGI bah ...



ABAH TERSAYANG : ape benda larh kau pilih .. carik larh c0urse lain ... ini tak ... RADIO dalam L0JI jugak kau nak belaja ... kan ke k0tor tuh ? HAHA ... *abah berkate sambil ketawa sinis kearahku ...



AKU YANG COMEL : apekah ? ? sampai ati abah ! =..= *sila bayangkan muke aku ketika ini ... syahdu !




n0tapurple : sebagai anak yang baik ... aku menerima ke-l0yarburuk-kan abah . HAHA . sayang abah larhh ... jgn risau bah ... d0kter gigi tetap pilihan utama adek ... ! ^_^ , nanti adek buatkan gigi palsu t0k abah eah ... :)) even gigi abah masih sihat dan kuat ! ngee ~

Sunday, 1 April 2012

BaRu naK CiTe NiEyh ..... :))

 





Bismillahirrahmanirrahim .. ..... mari mari , kita tiup bl0g purple nieyh berjemaah . fuhh ! fuhhh ! tak berkesan ah , manyak ben0 sawangnyee haa ... ahaks !








 RESULT SPM 


 
Assalammualaikum . lame ben0  dah asenyee tak meng-uptodate-kan bl0g nieyh , kali terakhir ari tuh p0st semate sebab cuak ngn result SPM . tah pape mase tuh . bende mcm tuh p0n nak p0st kat bl0g , childish bet0l behaviour mase tuh . =..= *bajet dah dewasa smnjak dpat result dah nieyh .



keputusan aku ? err ... dah larh , t0ksah nak tau bagai . Alhamdulilah . semua tuh atas usaha aku yg bnyk main-main jugak selama 365 hari tahun lepas . padan dgn muka , belaja main-main , bajet b0leh dpat result berwarna-warni . sedap ah kalau cenggituh . HAHA . :D  .




TEST JPJ



test JPJ 27 & 28 ari bulan yang lalu membawa detik hitam dalam hidupku . ewahh ! HAHA . apekah sengal nyee bile JPJ motor dan kereta , kedua duanye aku telah menggatal menggagalkan diri ? JPJ m0to tuh , aku gagal kat titi . JPJ tuh pker aku b0leh agaknyee stay lelame at atas titi tuh ? 7 saat ? mane b0leh ! AKU MANE RETI SL0W ?? jadik , aku melajukan diri ku , dgn mencapai 5.4 saat masenye . 1.6 saat jee kan bezanye  , itu p0n nak gagalkan aku . chit ! x pasal pasal duit mak aku terbang RM 100 t0k ulang balik . bajet aku suke sgt neng0k muke JPJ tuh agaknyee .. lau wajah sekacak muslim ahmad tidak mengapa juge . huh . >,<



test kereta yang aku mmg tak puas ati ,sebabnye lepas jee bala yang kat bukit tuh , mulut aku tak berhenti terkumat kamit sebut Alhamdulilah .... Alhamdulilah ... bajet dah bersyukur sangaaatt dah mase tuh , sebab bagi aku kat bukit itu larhh yang paling berpuaka sekali , jakgi , kat parking plak buat hal , masalahnyee , sebelum nieyh aku tak tahu p0n yang bumper x leh selari dgn kaki tiang . repeat , SELARI DGN KAKI TIANG ? wat the ? memang mcm tuh eah ??  memang x b0leh selari ? dgn lantang nyee JPJ pempuan tuh *aku benci dy . bersuara : NOMBOR 6 , TARIK HANDBREAK , KELUAR ! 



mase tuh , aku buat b0doh jee , tak nak kuar keta , dia ulang dua kali sambil cekak pinggang dan berdiri baru aku keluar . ahaks ! kejam kan ? dan dan , terbang larhh lagi RM 180 duit mak aku jugaakk ... huh ! kesuluruhannya , mak aku rugi RM 280 . yeahh ! JPJ , si0t t0l k0rang eak ?? grrr .. =='



binci binci !! ulangan keta m0to aku , adelah pade 10 & 11 ari bulan 4 nieyh . mari , kite same same meramaikan majlis tersebut . HAHA ! *mampus aku ... mampus ... =..= . 




sekarang dah berjinak jinak update entry gune f0n . ahaks ! mekasih makk ... :')




n0tapurple : bising mak aku bila duit yang beliau bagi sempena result aku tuh aku guna t0k beli menatang galaxy Y nieyh . tak smpai setengah jam aku pgg duit tuh . hewhew  . =..=

Tuesday, 20 March 2012

LesS tHan 24 h0uRs !

h0la h0la ! Assalammualaikum semua ! :)



s0 .... ari nieyh cemane ? semua ukeyh tak ? sebagai lepasan SPM yang menanti detik mendebarkan es0k , aku masih b0leyh berbangge kerana dapat menunaikan kewajipan seperti kebiasaannya . uhuk ! aku masih dapat memasak dgn jayanye meskipun nyaris berlaukkan jari jemari sendirik sebagai menu utama pade hari ini . fuhh .



DUP DAP DUP DAP . jantung aku punye cuak mengalahkan mase muslim ahmad mintak kapel dulu . tu larh 0rang tua tua cakap , cinta bukan segalenye . segalenye bukan cinta . ewaaahhh ... ahaks !



sebelum pape , nak kena kasik tau semua 0rang , bahawasenyee ketua pengawas bukan larh se0rang manusia yang perfect . jadik , meskipun brader brader ketua pengawas atas aku sebel0m nieyh dapat perf0rm dgn baik mase SPM beliau berdua , itu tak dapat memastikan aku dapat terus menyambung legasi beliau . aku cuma gadis yang lemah . *kesat air mate .




0tak aku dah naik jemm memikirkan ape yang akan dipertuturkan 0leh guru guru tersayang atas keputusan ku nanti . baik ke ? teruk ke ? adehh .. =..=




part yang tak best nyee tuh , mase aku dah lupe seketika pasal result nieyh , mule larh DJ DJ radi0 tuh nak cite pasal keputusan SPM bagai . ape d0rang tak tahu keh aku tensi0n ? tah bape kali nak ulang tah . KEPUTUSAN SPM AKAN DIUMUMKAN HARI RABU INI . ye ... ye... aku dgn dak dak seangkatan dgn aku dah tau dah .... t0ksah nak cakap banyak banyak kali .




mak ... abah  ... along , angah , uda , andak , alang , acik dan segale ipar duai ku :

adek dah buat sebaik yang b0leh ... hanya mampu berusaha yang terbaik tapi ALLAH yang akan menentukan segalenyee ... d0akan adek ye . :)) . *untung larh adek beradek ramai .. penat nak senaraikan . ;p


cikgu cikgu : time kasih mgajar saye . saye dah buat yang terbaik . sila jgn bakar kenderaan sendirik sekiranya mengetahui keputusan saye tidak seberape 'hensem' . haha . errr ... err... malu larh nak jumpe cikgu . jujur saye katekan di sini . jika saya tak memper0leh keputusan yang baik , saye akan terus balik . jgn carik saye ! ewaahh . *bajet mcm 0rang penting




k larh , kaki tangan , leher dan seluruh angg0ta p0lis badan dah sejuk dah nieyh . punye larh nebes ! mcm nak nikah plak . ahaks ! *gatal . bubuy musyukk ! :*





n0tapurple : aku mimpi dah nampak keputusan aku . tak yah cakap ah bape yang aku mimpi . m0ga dipermudahkan segalenye es0k . AMIN ...kalaulah dpat jadik halimunan sekejap kan bagus ... =='

Monday, 19 March 2012

taK BetUL keE ?

h0la ! Assalammualaikum .


 
da lame tak update tapii aku dah kasik vakum dgn m0p bl0g nieyh . nampak dah kan berkilat ? ahaks !



tak nak cite pepanjang , just enj0y jee perbualan antare aku dan mummy ku yee :



EMAK : hujung minggu nieyh m0k teh kau ade wat keja kawin . kau nak ikut tak ?



ANAK YANG COMEL : tg0k larh ape result adek dulu . kalau banyak A adek ek0t ah . leyh buat muke blagak depan sedare sedare . (jawab aku tanpa segan silu )



EMAK : suke ati kau larhh kau nak pegi ke tak  . mak ingatkan nanti mak nak bagi adiah larh kat Zemi tuh (sepupu aku yang kawin) . nak bagi ape ek ?



ANAK YANG COMEL : nak buat ape bagi ? membazir jee ...



EMAK : nape plak kau cakap cam tuh ?



ANAK YANG COMEL : Zemi tuh ade keh bagi adiah kat mak mase mak kawen dulu ? tak ade kan ?



EMAK : grrrr ................. =.='

Sunday, 11 March 2012

0h ! tidAk ku SaNgKa ...

Assalammualaikum . *lagu backgr0und yang sedih semasa entry ini ke udara . ewaahhh !



ape kab0 ? sihat ? Alhamdulilah ... bersyukur larh sebab mampu lagi menyedut 0ksigen dan larutan larutan gas lain masuk ke badan kita kan ? *erkkk !



ukeyh . sambung balik . ape yang aku nak share hari ini adalah ........ *lagu sedih masih ke udara ketika ini .
nak tau pasal ape ? *fuhh ! berdebar y0u ! 




 aku .................sila amek perhatian eah ... sekali jepp aku cakap nieyh ! aku ........





DAH POTONG RAMBUT .



ukeyh . lega asenye . dapat gak aku luahkan kat bl0g nieyh . kalau tak luahkan , aku ase se0lah 0lah aku terkena buatan 0rang yang mane diuji dgn penyakit sembelit yang amat menggerunkan .. erghhhh ! 



tepat jam 4.15 petang tadi . rambut aku telah disembelih menggunakan gunting dalam lipatan . ehh salah , gunting yang dahulunya dibeli di pasaraya C0WB0Y , kuantan pahang . FYI , gunting tersebut tujuan asalnye adalah untuk membelah perut perut ikan . atau secara rasminya digunakan untuk memasak . tapi , aku menghalalkan segalenye ari ini ! mujur larhh ! mujur larhh ! tiade pendarahan berlaku sewaktu sesi penyembelihan berlangsung ... Alhamdulilah . ..



rambut yang dgn jayenye aku pelihara seperti menatang minyak yang penuh selama DUA TAHUN , telah disembelih 0leh abah kesayanganku tidak sampai 15 minit ! lihatlah ! betape pantas dan efficientnye gunting tersebut . untuk pengetahuan k0rang , sebenarnye ... aku su0h abah aku sembelih rambut aku tuh disebabkan satu perkare ....t0long ! jgn tanye ape sebabnye !












aduhai ....... asal nak tau jugak ?! dah aku terpakse gtau . ^^ . act , mase belaja m0to , bila aku pakai jeee helmet , aku punye helmet tuh mesti tertenggek , sebab , rambut aku yang terlalu tebal , hakhak ! pulak tuh aku sip0t ramb0tnye .. mane tak aku punye helmet tertenggek , 0leh kerana aku bimbang akan digelak tawekan 0leh para JPJ nanti , aku mengambil keputusan ini ! aku tak mahu JPJ tersebut kehilangan darah yang banyak kerana pecah perut mengetawakan aku . tiada lagi sebab semurni itu . aku akan pastikan pengajar es0k tidak akan nampak ke-tenggek-an aku lagi .



dan dan ..... member seangkatan yang bernama nur syahirah zainuddin menghantar pesanan kepada henf0n samsung galaxy n0te ku . *tipu . beliau mengatakan  bahawe kelas es0k CANCEL sebab ? sebab takde 0rang nak ajar keta ! hampeh ! kalau aku tau demikian , buleyh larhh aku tunda ari rabu nanti untuk sembelih rambut kesayanganku . tapi apekan daye ? terlajak perahu b0leh di undur , terlajak sembelih ? rambut aku mangsanya . geram kepade diri sendiri . uhuk !



k0rang nak tg0k ke rambut aku skunk ? nak .? ukeyh .. jap eah ....









MANYAK BUL0K LU PUNYA MUKA ?
ITU AURAT MAA .... 
MANA B0LEYH KASIK TUNJUK SAMA LU ORANG ? 
hakhak ! :D . 
*memasing dah wat muke teruja nak tg0k aku tnpe tudung . ngeh3 ~




ye , memang aku fed up , tapi wajah ku bukan sebegini .




itu saje yang mampu aku k0ngsikan . habis dah bantal nieyh lencun dgn air mate aku . punye larh sedihh ! hakhak . tapi , c0meyh gak rambut aku cenggini . welll ....i memey c0meyh . pendek kate tak rugi muslim kapel dgn i .... *ewaahh !



k ah ! nak sambung nangis lagi ! :DD . bubuy musyuk  :*  ! 0h ye , jgn lupe neng0k ment0r ngn Lee Chong Wei final malam nieyh ye ! ;)






n0tapurple : gunting yang digunakan itu belum din0dai lagi dgn kesan darah yee... baru lagi tau ! jgn nak pker bukan bukan ! gunting lain x ade , s0 , jgn memilih ! rembatt jee ape yang ade ! :D







biLe LarH nak JumpE tEpi JaLan ?

hel0 hel0 sayangs ! Assalammualaikum . =) *selamat pagi cikguu ...




penah takk k0rang minat dkat s0mething nieyh sampaikan berharap bahawe satu hari nanti , k0rang jalan jalan pastuh tersepak mende yang k0rang nak sgt tuh ? penah ? aku ...... aku emang penah ! selalu sgt harap mcm tuh ! hakhak . *pengakuan yang tulus lagi suci  nieyh ! =..=



tgah belek belek tenet tadi , ternmpak mende nieyh . nak tau mende ape ? j0m . KLIK SINI ! 



s0 ? dah tau kan ? errrr ... belikan .... b0leyh ? huhu . mahal k0t .... tapi .. b0leyh larhh eah belikan......... @_@



k larhh . aku nak mintak k0rang belikan tuh jepp .. lau x nak belikan sudah ! aku merajuk selama 2 minit 19 p0int 9 saat ! TITIK .



 haha . :DD tenks layan gile aku pepagi nieyh . hukhuk . ^^ bubuy musyukk semua ! :*



n0tapurple : aku kene kump0l duit nieyh ! tapi .... aku fail bab bab menabung . DAMN ! ngee ~

Thursday, 8 March 2012

KurA - KuRa p0n DaH pNdAi berCiNTa ?

Assalammualaikum .
 


huh . tg0k taj0k dah kan ? ape itu kura-kura ? menatang kan ? bet0l takk ? yang dua alam tuh ... ha ... dats is it . itu ah dy . k0rang tau ? dah pndai bercinta dah makhluk ALLAH ni ... 0leh sebab kepandaian sangat beliau dalam bidang percintaan , sehinggakan keluar la cite CINTA KURA-KURA . 





h0k ni larhh yang aku tg0k tadi ... h0ho .. ! best best ! aku suke gaye aeril zafrel tuh . pndai pelak0n pelak0n dlm cite nieyh mainkan watak d0rang .. terutamenye aeril zafrel . pendek kate aku tg0k cite nieyh sebab aeril zafrel . sekian . haha .







nak buat cite tipu siket . actually , aku yang sepat0tnye duduk belakang aeril mase naik bespa vespa tuh .  dan bukannya pmpuan tuh  . SHIT ! puihh . tapi nak wat cemane time sh0oting filem nieyh aku x ade kan .. aku .. aku kat ....... err... kat ...... weyh , k0rang dah makan dah ? *tukar t0pik .




dis is my future pakwe , bila aku dah putus ngn muslim nanti .


nampak kan tulisan tuh ? s0 , jgn nak ngurat ngurat bagai . nampak tak kat dahi beliau dah ade c0p azza mastura sdn . bhd . ? tak nampak .... ? kalau tak nampak ... alamatnyee ..________ ! *sila sambung . tak sampai ati nak cakap plakk . :p



malas nak cite sin0psis nye , kang lau cite nieyh tak dapat kutipan yang merangsangkan memberangsangkan , aku yg kene tanggungjawab nnti .s0 , jika nak teng0k sila berkunjung ke pawagam berhampiran .



sekian . adi0s ! :p





n0tapurple : muslim ahmad tetap yang utama kat ati . aeril zafrel n0 dua , aar0n aziz n0 tiga ... bla bla bla bla ...fahrin ahmad n0 10 . fuhh . dah .

HaNg Up ! ^_^

hai sume ! Assalammualaikum !



Alhamdulilah ... ari nieyh pade hari yang mulia , ditemani bunyi lelabah membina sarangnye ... k0rang masih berpeluang bace entry aku nieyh . bersyukur larh kite , k0rang masih hidup ag kan ? haha . :p



ari nieyh mcm biase . sebagai pelajar di sek0lah memandu , aku akan membahayekan nyawe cikgu memandu aku tuh . ala , mcm bese . aku kalau tak tekan minyak sampai 140 km/j tak sah . *ukeyh . sila jangan pecaye .



weyh weyh . ala , aku bawak 60 km/j je tadi . masih me-maintain-kan tahap kes0panan dan kesusilaan aku ... well . gadis melayu terakhir nieyh wei ... :) *senyum ala ala ayu .. 



tapi ari nieyh ade gedeban sikit . abg tuh bagi aku duduk kat sebelah member aku mase dy drive . uittttt aii .. ase kecik bes0 kecik bes0 jantung aku nieyh . yelaa ... memasing x ade kelayakan sepenuhnye ag kan ? kang tak memasal tak sempat mak aku nak timang menantu lelaki bungsu . *aikk . timang ?=..= . ala , bukan ape .. aku tak kesah lau tak dapat kawen p0n .. tinggal aku tak nak hampekan harapan mak aku jee ... *muke menipu siket siket . :p . lepas tuh turn aku plak bubuh nyawa kawan aku nieyh kat hujung tanduk . haha . menjerit jerit dy . mcm nak kene cabul ngn aku lakk ? rilek sudah .. aku still pmpuan yang n0rmal ye . harap maklum .



pagi sampai k0l 2 aku kat sek0lah memandu tuh . jumpe pakcik miang as well . huh ! ==" . nyampak makk .
menurut perancangan aku dan kengkawan . iaitu tiqa dan ira , kami akan same same meluangkan mase yang berharge kami dgn care yang tidak berharge pade petang tuh jugak  . errrr . *cemane tuh ek ? ngee ~ .



sampai jee kat Kluang Parade , dgn bergegasnye aku dgn ira beli tiket wayang dulu . see ? tgk wayang . agak membazir di situ . =..= tgk cite ape ? yuhuu . next entry ah aku cite keyh sayangs ? sab0 sab0 .. huhu ^^ .  3 minit 42 p0int 8 saat kemudian tiqa menyusul dgn termengah mengah . *kon0n penat lari . kej0r kit0rang . haha . :p



wayang actually dah start k0l 1.40 petang . but , kit0rang masuk lewat 5 minit . 0k ape kan ? hukhuk . bukan apee .. malas jee nak tg0k iklan iklan bagai tuh kan . :p .



habis wayang , kit0rang buat wayang . ehh , eh salah , kit0rang kuar wayang ... haha ! kuar dari wayang , jejalan . beli pin tudung , pi urut badan kat mesin tuh , *masukkan singgit dulu . wakaka . pastuh , lari turun bwah jumpe .............. kawan .... aku . :p *hai sham !



bla bla bla ... b0rak b0rak , sampai air liur dah abes sehinggakan aku terpakse mintak 0rang derma air liur sikit kat aku , baru kit0rang gerak balik . :p



keyh , skunk aku penat . siyesly . :( . padan muke kan ? haha . hei .. nak mandi jap . bubuy musyuk semua ! :*






n0tapurple : rase nyawa aku dah dekat naik keta ira bawak tadi . thank g0d beliau dpat memandu dgn jayanya . ibarat cubit peha kanan peha kiri terase . *erkk ? apakah ?

Wednesday, 7 March 2012

nak menang HEADPH0NE takk ?

hai hai sume ! :)



antare f0llower aku yang x bape nak ramai nieyh , ade tak yang suke d0wnl0ad lagu ? uitttt .. sure mesti ade kan ? lagi satu , nak d0wnload gune f0n andr0id ... pastuh d0wnl0ad bebanyak lagu .. siap ade chance dapat HEADPHONE ag tuh ! mak aihh ...



mau tau lebih lanjutttt .. klik link kat bwah nieyh .... *gaye cakap macam eric . wakaka . :D




Tuesday, 6 March 2012

ApE reAksi K0raNg Ek ? ^_^



















------------------------------------->






hai hai sume ! Assalamualaikum . :)) .



ukeyh . ngaku . memang aku tgah senyum sampai ke belakang leher nieyh *bukan takat telinge jep aku senyum . hakhak . dah nampak kan anak panah tuh menuju ke mane ? hik h0k . hik h0k .



aku dah pikir bet0l bet0l dah . malas nak sor0k sor0k ag kan . selame ni cume rakan terdekat jee yang tau . s0 , skrg , aku nak sampaikan berita baik ni . aku dgn dis pers0n emang dah kapel .  tak kenal sape ? w0ahh ! bet0l x kenal ? OMG . dis is MUSLIM AHMAD . yang defend gawang g0l Malaysia tuh . ^^ . dy hebat tau ! ngee ~ * cume dy selalu bagi pihak lawan jaringkan g0l . apakah ? haha . tapi aku tau . dy buat camtuh sebab nak bagi peluang pihak lawan jee . wee ~ @_@



abah aku p0n dah mula menunjukkan ke-fed-up-an bila aku tg0k team malaysia 0r terengganu punye match . secara langsung , mulut aku akan menyebut name MUSLIM ! MUSLIM ! saya s0kong awak !! dan bukannya menyebut name team itu kesuluruhannya . itu semua secara tidak sengaja . *keyh . yang tuh aku tipu . aku memang sengaje sebut name dy .:D



ukeyh . diharapkan dgn pendedahan ini , k0rang semua akan h0rmati keputusan aku nieyh . haihh . jgn risau , aku tau memang susah jadik gurl pren 0rang pemes . but , aku akan jage relati0nship nieyh bebaik . *ewahh ! pewiiittt ... haha . gaye ckap p0n dah macam retis .



dah dah . x yah nak wat muke takjub sgt .. tutup mulut tuh . untuk gurl . t0long jgn jeles , n time kenyataan . f0r boys . s0ri , awak terlambat t0k menambat ati saye . *menambat ? dah mcm lembu plak . errkk . =..=


bubuy musyukk ! :*



n0tapurple : aku memang minat MUSLIM AHMAD . dulik ah orang nak cakap ape . yg kat atas nieyh sume bet0l , kecuali tang aku kapel tuh . haha . :D . punye minat kat dy cmpaikan aku ase aku leyh pengsan , guling guling n lastly mas0k longkang if dy just say hai kat aku ..>,< .

Saturday, 3 March 2012

merenyam bet0l ! grrr ... =..=

Assalamualaikum .


ikuti cerita di bawah :



Si p0lan : eh , awak . lame dah tak nampak awak . ari ni baru nampak . knape dah lame x dtg belaja ? name siape ? *cakap sambil buat muke siyes kek0nonnye .



Hamba ALLAH : saye ? name saye ____ .. saye lame x dtg sebab tggu lesen L kawan siap dulu , sebab dah janji nak pi belaja saing dgn dy . 



Si p0lan : 0h ... pat0t larh dah lame x nmpak ... 0k , b0leyh teruskan latihan . ini r0und yang last tau ____ . sebab budak budak lain nak gune untuk praktikal first time plakk . *senyum . 



Hamba Allah tersebut meneruskan perjalanan nye untuk menghabiskan latihan praktikal m0tor untuk pusingan yang ke lima pade hari itu .



tiba saat untuk mengambil semula IC dan lesen L hamba ALLAH itu . Si p0lan tadi juga yg mguruskannya . tanpa ade ape ape tafsiran yg buruk mengenai si p0lan pade awalnye , Hamba ALLAH tersebut  terus menandatangani b0rang seperti yg di minta 0leh si p0lan .



seminit ..... 2 minit ..... lesen L dan IC masih berade di tangan si p0lan . Hamba ALLAH terus menanti bila larhh agknye si p0lan tu nak menyerahkan barang kepunyaannya itu .



si p0lan : awak baru lepas SPM eah ? lepas nieyh nak sambung blaja atau berenti setakat nieyh jee ? 



Hamba ALLAH : eah , tak .. saye nak sambung blaja . nak amek aliran sains . InsyaALLAH . 



Si p0lan : awak dah minum ? balik ni naek ape ?



Hamba ALLAH : dah minum dah .. kenyang dah p0n ... balik ni naek bas ... *mule pelik + meluat tg0k pangai si p0lan .



Si p0lan : ye ke .... n0 tep0n awak bape ?



Hamba ALLAH : errrkk ? gulp ! saye x gune tep0n . tep0n saye dah r0sak dah , bl0m repair ag . camne nak bagi n0 tep0n ...*eeyyyuuuhhh .... 



Si p0lan : ye larhh tuh ... *muke x caye . 



Hamba ALLAH : Ya ALLAH ... sumpah ! ke nak n0 tep0n mak saye ? nak ?



Si p0lan : eshh .. n0 mak nak buat ape .... emm .. x ape larhh , es0k ade latihan ag kan ? kite jumpe es0k jee larhh eah ? *senyum gatal .



Hamba ALLAH : Assalammualaikum pak cik . terima kasih . *cepat cepat blah . 


-END STORY-


f0r ur inf0rmati0n Hamba ALLAH = aku . Nurul Azzah Masturah Abd Rahman .



Si p0lan = jurulatih yang ade dekat KLUANG SCH0OL DRIVING CENTRE a.k.a KSDC yg mane dy yg manage praktikal m0tor . maaf , aku x tau name dy , aku x nak igt name 0rang gatal . 0h ye , um0 dy dalam lingkungan 40 an .



peristiwa ni berlaku pada pagi tadi , dalam pukul 11 cenggitu . ya ALLAH . SUMPAH ! aku MELUAT perangai dy !!! t0long larhh .. behave like ur age pakcik . jgn smpai aku ilang h0rmat dkat kau . kau igt aku senyum kat kau , aku SY0K kat kau ???  b0leyh BLAHH ! PUIHH ! kan dah kuar kebengangan aku .



 lets imagine sesame eah . kalau dy buat cenggituh kat bebudak lain yang punye h0nest bagi n0 f0n kat 0rg tua tuh ? wat can happen ?? t0long larhh weii , sila kikis pangai GATAL + MIANG kau tuh ! s0ri , memang aku dah ilang sabar kalau pekare pekare mcm ni , wat ? kau pker kau jurulatih kat situ kau ade p0wer ? kalau kau ase cam tuh , sila cuci muke kau dgn air l0ji taik pak cik . T_T



 mase latihan keta semua 0k jepp , bila latihan m0tor ..... grrr ! sampai kat umah aku terngiang ngiang ag gaye pakcik tuh cakap , meleweh leweh bagai . =..=  . please pakcik . s0rry 2 say , HUDUH kalau dah tua pangai mcm tuh .



aku mintak maap kalau ade penggunaan kate kate yang agak 0ver . tapi memang aku pantang jumpe cenggini punye human type , ase cam nak seligi ligi pale dy gune lesung batu . biar dy pker gune AKAL . huh . sab0 azza .... abes je mase latihan aku nanti , CAU CIN CAU larh lu pakcik . =..=




n0tapurple : ilang respect aku kat 0rang tua yg cenggini behave nye . keladi tuh kalau dibasuh ilang miangnye , kalau pakcik kat atas ni ? gune dynam0 + peluntur sekali p0n belum tentu hilang miang . sekian . adi0s .

Friday, 2 March 2012

iKhLas LarH cKet kAk ...

Assalammualaikum . :)



hai k0rang ! sihat semua hari nieyh ? Alhamdulilah . kerja kerja umah dah siap dah ? kalau dah siap bagusla .. IKHLAS kan larhh hati hati kita kalau ditugaskan untuk buat satu satu keje nieyh ye ? x kire larhh bagi yang lepasan SPM mcm aku nieyh yang sentiasa memberikan bantuan memasak , membasuh pakaian dan kemas umah kepade mak atau yang bertugas kat tempat keje kan ? itu tanggungjawab betul x ?



yup ! IKHLAS . macam tajuk entry aku kan ? straight t0 da p0int jep larh eak ? semalam pi belanje kat ec0nsave , family aku punye belanje untuk sebulan punye kan , bnyk memang bnyk , sampaikan ade dua tiga 0rang yang tanye abah aku kit0rang nieyh bukak kedai ke hape . memula jawab bebetul , da last last abah aku YE kan aje . haha . :D. tuh menunjukkan dah malas nak layan . :p



bila nak byar kat kaunter , cashier dy punye muke. YA ALLAH , hard t0 explain larhh kan . aku b0leyh except lagi kalau dy buat muka macam tuh depan bebudak sebaye dy atau depan aku . tapi masalahnye depan abah aku . pehh ! aku ase macam nk sepak muke dy 360 kali sampai terpusing 180 darjah ke belakang larh ! *bet0l punye marah nih . :/



abah aku buat tak tau jepp kat budak cashier tuh . memang p0n kalau ik0t baran aku , aku s0und dy kat ctu jugak . x pasal pasal . 0leh sebab aku still waras ag time tuh . aku lupekan jee hasrat tuh . dalam ati da meluap luap dah kepanasannye , kalau ukur dgn therm0meter , b0leyh melet0p , abes merkuri bertab0ran . *chewah .



dah abes bayar sume . kat dalam keta , abah cakap :

"abah malas je nak layan budak tuh dek , 
kalau c0mey l0teh nak buat muke masam depan abah
x pe jugak , nieyh , gedemp0l . buat muke masam mcm tuh , x selera nak neng0k . 
kau nanti bila dah keje , keje el0k el0k , IKHLAS . kalau tepakse , baik kau duduk umah ."



hamekaw . senang je abah aku rumuskan . tapi yg x sedapnyee budak pmpuan tuh x dgr . kalau abah ckap dpan dy kan bah , AWESOME larhh ! :) . camne ek muke dy lau abah aku ckap depan dy  ? *sedang imagine . ngee ~



jadik .. lau nak keje buat dgn sungguh sungguh . ni balik balik neng0k jam dpn cust0mer . kalau kau nak balik cgt , balik sane . senang cite . kalau ye p0n kau penat , nasib larhh ! dah keja kau kan ? nak wat cemane lagi . mane pegi adab s0pan kau ? ke lauuttt ye x ? *mujur x ke l0ji taik yerk ? huh. 



aku punye entry ni sekadar untuk mengingatkan diri aku dan kite semua yang kekadang terlupa ape yang sepat0tnye .... :) IKHLAS ...





dats all . tenks musyukk c0z bace entry yg nieyh . lebiu . :*



n0tapurple : kalau badm0od , x payah dtg keje . duk umah , berendam dalam besen mandi kanak kanak tuh untuk turunkan paras kemarahan anda ye kak ? itup0n kalau muat sebab mase kita panas badan akan lebih kembang . *eh , ye ke ? erkk . :p  sekian . bai . 

Thursday, 1 March 2012

TuMpAnG BaNggE b0LEyh ?

Assalammualaikum ! :)



sihat semua f0llower ? Alhamdulilah , mari kite angkat tgn untuk same same mngucapkan kesyukuran . ngee ~ ade gaye mcm ustazah pilihan tak ? ade kan ? dah dah , tak payah cakap p0n i tau .. hehik . :p



back t0 da p0int . huh , memule nak ckap cket , ade rase jeles cket larh kat dis pers0n . tapi , nak wat cemane kan ? da rezki beliau ... aku bile agaknyee ek ? huhu . ^_^



pape p0n , tumpang bangge larh jugaakk bila beliau dpat muncul kat situ kan . nak tau sape ? m0h neng0k pic bwah nieyh .




beliau yang berade kedua dari sebelah kiri tuh . =..=



beliau yang aku maks0dkan sejak dari tadi itu adalah abg sulung aku . lebih dikenali sebagai Al0ng dalam keluarga aku . ari senin ari tuh , sungguh sungguh beliau text kat aku , yang beliau berjaya masuk muke dalam akhbar K0SM0




nyampah je deng0r ..... ngee ~ jeles larhh h0i aku ! *bes0r jugak gamb0 beliau tuh . =..= . k0rang nak tau ke petikan surat kab0 tuh ? ala , x payah larhh ... eshh , nak tau jugak eah ? nah . kalau nak tau sangat kan  . huh . klik SINI



Al0ng aku tuh berjaya jugak larh dpat hamper . untung larhh dari x derk . hehe . pape p0n syabas larh l0ng kerana berjaya masuk muke dalam surat kab0 sambil menunjukkan cap jemp0l anda ! i l0ike ! :D . haha .



btw . enj0y new l0ok nieyh k ? tenks pade YUYU ASHARI sebab bnyk membantu ! i sayang u ! :*



f0llower musyuk semua nieyh , tenks c0z bace dis entry ! mmuaahh ! lebiu . :*



n0tapurple : bila plakk gmb0 muke aku nak masuk paper nieyh ek ? kalau masuk p0n sebagai bl0gger paling pemes agaknye an ? an ? ahaks ~ *memalu sambil pure pure tut0p muke ala artis . ngee ~

Tuesday, 21 February 2012

tAk GunE puNyEr JANTAN ! ! !




Assalamualaikum ! *aku tgah marah . :/ . plz jgn wat lawak .



haishh ! geram bet0l aku kat jantan nieyh ! dari siang sampai ke malam , tak ade keje laen , mengurat jepp keja nyee .. TENGGEK sane , TENGGEK sini !



0it ! x ade pasaan keh ape ? 0oo .. lepas puas dgn ape yg kau dah dapat ? kau tinggal ? cenggituh ? el0k pangai ? kau tinggalkan mereka tuh tanpe perasaan langsung ! memang dasar jantan TAK GUNE ! huh ! saket bet0l hati aku !



kekadang sampai terdetik kat hati aku .. kenape larhh ALLAH ciptakan kau nieyh ? yang bace entry nieyh , please explain cket kat aku , nape pangai jantan nieyh ter0k sgt ? tak reti nak bertanggungjawab ! T_T



jantan nieyh larh ! heshh ! geram aku . =..=




n0tapurple : please ? jangan marah aku . m0od aku tgah sewel cket memikirkan sambungan cerpen akan datang ... :) . stay tune keyh ? bubye musyukk ! :*

Friday, 17 February 2012

bL0g keSayAnGaN aKu KeNa rEm0vE ? uWaaaaaa.. :0



uhuk . Assalamualaikum .


da nampak kan tajuk entry kali nih ? weyh . tepat pukul 12.30 tgh mlm semalam , PURPLEICE_BL0G aku telah di REM0VE oleh pakcik g0ogle . pehh !




 nice makcik . makcik nieyh bini pakcik g0ogle yg REM0VE saye tuh eah ? =..=



bayangkan if u all in my sh0es . tgah sy0k sy0k sk0deng bl0g 0rang .. tetibe bila nak tg0k bl0g sendirik , timbul sentences nieyh :


The page has been REM0VE . bla bla bla . =..=

ukeyh . dis perfect ! damn ! erhh .


ukeyh . lets imagine h0w my face l0ok at dat time . WAT DA FISH ! sesedap ati kau jepp kan pak cik g0ogle , nk mengREM0VE bl0g kesayangan aku ? erhhhh . ukeyh fine . i kn0w dis bl0g will n0t exist with0ut you pakcik . but please . d0nt do dis again .



at last ! pakcik returned dis bl0g at 6.30 p.m just n0w . huh ! Alhamdulilah . h0w greatful i was ! :D . macam dpat nyawe alek . *ukeyh , tuh i tipu . peace :) . but . l0ng time gak kan ? 18 h0urs tuh ! pehh . cann0t g0 bet0l larhh . 




but , da best part is , mase tgah cuak bab bl0g kene REM0VE tuh sempat ag aku sk0deng bl0g mmber nieyh . kirenyerr dis b0y quiet HOT larhh . f0llower berlambak ramai . tak macam aku . *t0uching sambil tundukkan muke . :p . dis b0y p0n penah kene main dgn pakcik go0gle ah ! same wif me . erhh . i mean , he als0 0ne 0f da victim like me . tapi dy kene REM0VED sekejap jep k0t . 3 minit . aku ? grrr ... :/




keyh , still berade dalam m0od terkejut n0w ! giler kau x terkej0t ?? x ade pasaan keh ape ? haihh . haha . malas larhh nk pker pker ag . but . i relieved n0w . everything is back t0 normal . again , Alhamdulilah . thank y0u  ALLAH ! :)



tenks musyukk c0z read dis entry . l0ve u . :* Assalamualaikum . s0lat time . :)



n0tapurple : 0leh sebab aku kene rem0ved mcm budak yg femes as aku cakap kat atas tuh , maksudnye mybe aku nieyh nak jadik FEMES mcm dy k0t kan ? c0z tuh larh pakcik g0ogle nak sab0taj aku dulu rite . huh . *perasan seketika . :D . haihh . nakal t0l pakcik g0ogle nieyh kan ... puk kang ! erkkk .

Tweet Tweet